"Du är det mest skeptiska mediumet, Carola"

Det var menat som en komplimang det där med att jag var skeptisk och jag tog det verkligen så också. Visst är det väl sunt att inte vara blåögd och lättledd utan att istället tänka och känna efter vad som resonerar med en själv? Jag har aldrig sett mig som särskilt religiös, jag anser mig inte vara vidskeplig och jag har svårt för (det jag kallar) "New Age-flum". Det finns ju såå många som är helt tvärsäkra på vad som är rätt och sant som man inte alls förstår eller håller med, eller hur? Jag tror på att vara öppen för att ta in ny kunskap, nya perspektiv och självklart även visa respekt mot de som man inte håller med. 

Så länge jag minns har jag haft kontakt med det vi kallar andevärlden och använt min intuition/psykiska förmåga. Men det är inte alltid som jag varit medveten om att jag gjort det, utan det har jag förstått i efterhand och övat upp mer och mer under livet. Inom den mediala sfären finns det saker vi vet (vår egen sanning), saker vi inte vet (men som kan vara rimligt utifrån det vi vet), och så finns det såklart saker vi inte alls kan köpa. Jag försöker ha ett öppet sinne för jag vet ju att vi (mänskligheten) inte vet allt, men jag vill också gärna hålla en fot i vetenskapen. Kanske är det min bakgrund som pedagog och ledare i förskolan som bidrar till min dragning till beprövad erfarenhet & vetenskaplig grund. Jag anser förövrigt att en av de viktigaste sakerna vi bör lära våra barn är källkritik. Inom det mediala finns och pågår det forskning och i framtiden är jag säker på att det kommer fram ännu mer evidens och förklaringar som blir både kända och allmänt accepterade. Det är för mig logiskt att vi inte kan mäta och göra empiriska studier av allt, så har det alltid varit, och tänkt så mycket som inte var vetenskap "igår" - som är det idag!  

Jag önskar att alla sökande personer, alla vars nyfikenhet och längtan efter något "mer" i livet än det pågående ekorrhjulet, kunde få en första lektion i att vara källkritiskt, även inom det andliga. Att de ska lyssna till sin egen själs visdom, till det som resonerar med dem och att de inte ska gå på niten om att allt inom den sk andliga och mediala världen är sant. Jag hoppas att jag på något vis kan få åtminstone någon att inte villa bort sig i den mediala djungeln.

För mig är andlighet naturligt, medialitet är en medfödd förmåga hos alla människor. Det går att öva upp sin psykiska förmåga (intuition) och medialitet, och precis som med annat i livet är det svårt att hinna bli färdiglärd innan ridån går ner. Så keep on learning!